Visit Bø Norsjø Kabelpark Norsjø Hotell

Telemarkskanalen

Opplev idyllen på Telemarkskanalen. Kanalbåten M/S Telemarken har daglige avganger fra vår brygge i høysesongen.

Telemarkskanalen, kanskje en av Noregs mest fasinerende turistattraksjoner, strekker seg 105 km fra den vakre Telemarksskjærgården like inn til foten av Hardangervidda. Ved hjelp av 18 slusesteg fordelt på 8 sluseanlegg, blir båtene løfta 72 m.o.h. opp til Flåvatn.

 

M/S Telemarken med avreise fra Norsjø Ferieland

Båten går i daglig rute mellom Akkerhaugen og Lunde. Ca 09.45 på formiddagen legger den ut fra Akkerhaugen brygge, og kl.09.50 er den på Norsjø Ferieland. Ca. kl. 11 er den på Ulefoss, og kl. 13.30 regnes ankomst Lunde. Helt inn til Dalen kan du komme, men da bytte båt i Ulefoss eller Lunde. Opplysninger om rutetider for kanalbåtene finner du her.
Telemarken passerer på denne ferden ikke mindre enn 11 slusekammer. Å legge ut på en slik kanalferd er virkelig et eventyr! Det er levende kulturhistorie fra gamle dager. I noen sluser kan du se hvordan de åpner slusene på samme måte som for over 100 år siden. I vakker natur går ferden gjennom nesten hele Telemark fylke. Båten har plass til 140 passasjerer og serverer så vel varme retter som smørbrød, kaker, mineralvann, øl og vin.

Chartertur med M/S Telemarken

Kunne du tenke deg å leie en av båtene til festlige anledninger i privat regi, er det fullt mulig. Chartertur på kanalen med mat og underholdning er noe de fleste sent vil glemme.

For mer informasjon kontakt Norsjø Hotell/ Telemarksbåtene 

Opplysninger om rutetider for kanalbåtene M/S Telemarken, M/S Victoria og M/S Henrik Ibsen finner du på Telemarkskanalen

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.